SVJETLO KUR'ANA

DOBRO DOŠLI15.12.2011.

SVJETLO KUR'ANA


Click here for Myspace Layouts
15.12.2011.

Pokajanje - KORISNI HADISI O POKAJANJU...

Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s. ''Tako mi Allaha, ja trazim oprost od Allaha i obratim se sa tevbom vise od sedamdeset puta dnevno.'' (Muslim) Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s. ''O, ljudi obracajte se Allahu tevbom i trazenjem oprosta! Zaista, ja to uradim stotinu puta na dan.'' (Muslim) Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s. ''Allah se vise obraduje pokajanju Njegova roba, nego sto bi se netko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i plodova.'' (Muttefekun alejhi) Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s. ''Zaista Allah drzi Svoju ruku ispruzenom tokom cijele noci, primajuci pokajanja onih koji su danju grijesili, a danju pruza ruku, primajuci pokajanja onih koji su nocu grijesili, sve dok sunce ne izadje sa zapada (kao jedan od posljednjih predznaka kraja ovoga svijeta)'' (Muslim) Rekao je Allahov Poslanik s.a.v.s. ''Ko se pokaje prije nego sto sunce izadje sa zapada, Allah ce primiti njegovo pokajanje.'' (Muslim)


<< 12/2011 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


LOGO BLOGA

SVJETLO KUR\'ANA


MOJI LINKOVI
sat

Allahu moj. Tebi sedzdu cini moje tijelo i moja dusa a moje srce u Tebe vjeruje. Priznajem ti sve blagodati a i moje grijehe. Prema sebi sam nepravdu ucinio pa mi oprosti jer samo Ti grijehe prastas. Tvojom spremnosti za prastnje uticem ti se od tvoje kazne. Utjecem ti se tvojom miloscu od Tvoje srdzbe. I utjecem se Tebi od Tebe. Nisam u stanju izraziti svoju zahvalnost tebi. Ti si onakav kakav si sam rekao za sebe da si. Svemoguci i Veliki Allahu, molimo Te za milost i oprost... oprosti nam grijehe i na pravi put nas uputi...

AMIN
****"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita:
"A šta je to Allahov Poslaniče?" o­n reče: "Da održavaš vezu s o­nim
ko je prekinuo s tobom, oprostiš o­nom ko ti je nepravdu nanio i daš o­nome ko
tebi uskraćuje." (Bejheki)


****


Allahov Poslanik, s.a.v.s.,kaze:Nije dozvoljena laz,osim u tri situacije:kada covjek slaze svojoj zeni da bi joj udovoljio,u ratu i laz kojom se ima za cilj pomirenje zavadjenih osoba.. (TIRMIZI i AHMED)"Ko se bude cuvao smunjivih stvari, sacuvat ce svoju vjeru i cast"

Čuvanje i bježanje od sudbine ne pomaže, ali uz čvrstu vjeru i iskrenu dovu ima hajra:
"Čuvanje od sudbine neće vam donijeti nikakve koristi, ali dova može koristiti za ono što je bilo i ono što ce biti. Allahovi robovi, obraćajte se Uzvišenom Allahu dovom!"