SVJETLO KUR'ANA

DOBRO DOŠLI12.12.2011.

PONOSNA MUSLIMANKA

Muslimanko, osjećaj ponos i počast zato što ti je islam darovao opšta prava još prije četrnaest vijekova pomoću kojih si postigla stepen čednosti, slobode počasti, zaštite, ugleda i poštovanja. Pred ovim su posustala različita društva kako nekadašnja tako i sadašnja. Muslimanko, ne potpadaj pod uticaj onih koji ciljaju da ženu muslimanku uznemiravaju i poistovjećuju sa svim onim nesretnicima koji dunjaluku i ljudima robuju. Muslimanko, znaj da ti islam daje mjesto u obavezi naređivanja dobra i odvraćanja od zla te pozivanja Allahu subhanehu ve te ala, u okviru svoje porodice te upućivanja svojih sestara vjernica i svoje familije. Muslimanko, ti pripadaš najboljem ummetu koji se ikada pojavio. Ti si ta koja odgaja muwahhide, ti si ta koja noćima ne spava pored bolesnog djeteta, ti si ta koja je poslušna i pokorna svome mužu. Ti si ta kojoj je obećan Džennet a muž bude s tobom zadovoljna. Ti si ta kojoj su majke pravovjernih uzori, kojoj su ashabijke primjeri. Muslimanko, prisjeti se Omerove, radijallahu anhu, opomene vođe pravovjernih gdje je rekao: “Mi smo bili najponiženiji narod pa nas je Allah, subhanehu ve te ala, uzdigao islamom, i kad god budemo tražili ugled u nečemu drugom osim u islamu, Allah, subhanehu ve te ala, će nas poniziti.” (Navodi Hakim u Mustedreku, 62/1) Muslimanko, ne, nisi ti zarobljena, ti si oslobođena jer robuješ samo Allahu Gospodaru svih svjetova. Tvoj trud i tvoj osmijeh su tvojoj djeci radost a tvome mužu produbljenje njegove ljubavi prema tebi. I nikako ne očajavaj, nikako ne tuguj, ti si biser koji ostaje, koji se spominje, koji se nadgleda, koji su čuva, koji sja i blista i koji svojom ljepotom i toplotom ukućane razveseljava. Ti si ta koja je ponosna jer je muslimanka.

12.12.2011.

AJET

SAMO JE ALLAH ZAŠTITNIK VAŠ I ON JE NAJBOLJI POMAGAČ. ALI-IMRAN,150

12.12.2011.

ALLAHU EKBER

Rekao je Uzvišeni Allah u jednom hadisi-kudsiju: "Robe Moj, ti želiš jedno, Ja drugo, a uvijek se dešava onako kako Ja hoću. Pa ako se prepustiš onome što Ja hoću, pružiću ti i ono što ti hoćeš. A ako se ne pokoriš Mojoj odredbi, namučit ćeš se sa onim sto hoćes, a ipak će biti onako kako Ja hoću!


<< 12/2011 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


LOGO BLOGA

SVJETLO KUR\'ANA


MOJI LINKOVI
sat

Allahu moj. Tebi sedzdu cini moje tijelo i moja dusa a moje srce u Tebe vjeruje. Priznajem ti sve blagodati a i moje grijehe. Prema sebi sam nepravdu ucinio pa mi oprosti jer samo Ti grijehe prastas. Tvojom spremnosti za prastnje uticem ti se od tvoje kazne. Utjecem ti se tvojom miloscu od Tvoje srdzbe. I utjecem se Tebi od Tebe. Nisam u stanju izraziti svoju zahvalnost tebi. Ti si onakav kakav si sam rekao za sebe da si. Svemoguci i Veliki Allahu, molimo Te za milost i oprost... oprosti nam grijehe i na pravi put nas uputi...

AMIN
****"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita:
"A šta je to Allahov Poslaniče?" o­n reče: "Da održavaš vezu s o­nim
ko je prekinuo s tobom, oprostiš o­nom ko ti je nepravdu nanio i daš o­nome ko
tebi uskraćuje." (Bejheki)


****


Allahov Poslanik, s.a.v.s.,kaze:Nije dozvoljena laz,osim u tri situacije:kada covjek slaze svojoj zeni da bi joj udovoljio,u ratu i laz kojom se ima za cilj pomirenje zavadjenih osoba.. (TIRMIZI i AHMED)"Ko se bude cuvao smunjivih stvari, sacuvat ce svoju vjeru i cast"

Čuvanje i bježanje od sudbine ne pomaže, ali uz čvrstu vjeru i iskrenu dovu ima hajra:
"Čuvanje od sudbine neće vam donijeti nikakve koristi, ali dova može koristiti za ono što je bilo i ono što ce biti. Allahovi robovi, obraćajte se Uzvišenom Allahu dovom!"