SVJETLO KUR'ANA

DOBRO DOŠLI03.12.2011.

TEWBA I MILOST ALLAHOVA

Od Jezida Rakkasija se prenosi da je rekao; "Pricao nam je Ebu Hurejre r.a. da je ALLAHOV Poslanik MUHAMMED s.a.v.s.. rekao : "Adem je najcasniji covjek kod Allaha i Allah ce mu pruziti tri opravdanja na Kijametskom danu.Allah ce reci; "Ademe da nisam prokleo lazljivce,da ne mrzim laz i da ne prijetim za nju,i da nisam obecao da cu ispuniti Dzehenem i ljudima i dzinima,smilovao bih se tvom potomstvu danas. Ademe necu ni jednog tvog potomka uvesti u Dzehennem, osim onoga za koga znam,Svojim sveznanjem,da bi on, i kada bi ga vratio na dunjaluk,bio pogan i hrdav,kao sto je i bio i da se ne bi pokajao.Ademe ucinio sam te sudijom izmedu Mene i tvojih potomaka..Idi do Mizana i pogledaj kakva su im djela.Ko god bude imao koliko i trun vise dobrih djela,njemu je Dzenet,a sve kako bi znao da u Dzehenem necu poslati nikog osim nepravednika.

Muslim Boy Reading The Quran

Pictures88.com | Islam | Forward this Picture<< 12/2011 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


LOGO BLOGA

SVJETLO KUR\'ANA


MOJI LINKOVI
sat

Allahu moj. Tebi sedzdu cini moje tijelo i moja dusa a moje srce u Tebe vjeruje. Priznajem ti sve blagodati a i moje grijehe. Prema sebi sam nepravdu ucinio pa mi oprosti jer samo Ti grijehe prastas. Tvojom spremnosti za prastnje uticem ti se od tvoje kazne. Utjecem ti se tvojom miloscu od Tvoje srdzbe. I utjecem se Tebi od Tebe. Nisam u stanju izraziti svoju zahvalnost tebi. Ti si onakav kakav si sam rekao za sebe da si. Svemoguci i Veliki Allahu, molimo Te za milost i oprost... oprosti nam grijehe i na pravi put nas uputi...

AMIN
****"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita:
"A šta je to Allahov Poslaniče?" o­n reče: "Da održavaš vezu s o­nim
ko je prekinuo s tobom, oprostiš o­nom ko ti je nepravdu nanio i daš o­nome ko
tebi uskraćuje." (Bejheki)


****


Allahov Poslanik, s.a.v.s.,kaze:Nije dozvoljena laz,osim u tri situacije:kada covjek slaze svojoj zeni da bi joj udovoljio,u ratu i laz kojom se ima za cilj pomirenje zavadjenih osoba.. (TIRMIZI i AHMED)"Ko se bude cuvao smunjivih stvari, sacuvat ce svoju vjeru i cast"

Čuvanje i bježanje od sudbine ne pomaže, ali uz čvrstu vjeru i iskrenu dovu ima hajra:
"Čuvanje od sudbine neće vam donijeti nikakve koristi, ali dova može koristiti za ono što je bilo i ono što ce biti. Allahovi robovi, obraćajte se Uzvišenom Allahu dovom!"